"Adım Adım Uzaktan Ölçme" Portalının Tanıtımı Yapıldı

Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Beyza AKSU DÜNYA ve Dr. Öğr. Üyesi Sema SULAK "Adım Adım Uzaktan Ölçme" portalını tanıttı.

“Uzaktan Eğitimde Akademik Personelin Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerinin Çevrimiçi Eğitim Portalı ile Desteklenmesi” adlı proje ürünü olan “Adım Adım Uzaktan Ölçme” portalı tanıtım etkinliği, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN’un da katılımıyla üniversitemizin tüm öğretim elemanlarına Zoom uygulaması üzerinden proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Beyza AKSU DÜNYA ve proje araştırmacısı Dr. Öğr. Üyesi Sema SULAK tarafından gerçekleştirilmiştir.

Portalın tanıtımının ardından katılımcıların portala ilişkin görüşlerini almak için sistem kullanılabilirlik anketi uygulanmıştır. Ayrıca birçok katılımcı oluşturulan portala ilişkin memnuniyet ve beğenilerini dile getirmiştir. Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN ise portalın önemini dile getirerek yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulamıştır.

Uzaktan Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme

"Uzaktan Eğitimde Akademik Personelin Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerinin Çevrimiçi Eğitim Portali ile Desteklenmesi" başlığı ile TÜBİTAK tarafından desteklenen 1001 kategorisindeki proje sayesinde uzaktan eğitim sürecinde ders veren öğretim elemanlarına uygun ölçme ve değerlendirme araçlarını kullanma, ölçme ve değerlendirme hakkında temel bilgilere ulaşma gibi konularda destek sağlanması hedeflenmiştir. Bölümümüz Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Beyza AKSU DÜNYA proje yürütücüsü olarak görev alıken Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Sema SULAK araştırmacı olarak görev almıştır. Ayrıca projede doktora bursiyerleri olarak Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı'ndan Arş. Gör. Mehmet Can DEMİR ile Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı'ndan Arş. Gör. Eda AKDOĞDU görev almıştır.

Proje Sonucunda Ölçme ve Değerlendirme Portalı Geliştirildi

Projenin sonunda öğretim elemanlarının ihtiyaçlarına göre hazırlanan bir eğitim portalı geliştirildi.

Portalın Adı: Adım Adım Uzaktan Ölçme
Portalin Adresi: https://olcme.bartin.edu.tr/index.php

Portalda Yer Alan İçerikler
  • İhtiyaca göre uygun ölçme yöntemini sunan modül: Nasıl Ölçelim?
  • Ölçme ve değerlendirme hakkında bilgiler sunan bölüm: Temel Kavramlar
  • Derslerde kullanılabilecek çok sayıda çevrimiçi ölçme aracının paylaşıldığı modül: Dijital Ölçme Araçları
  • Değerlendirme sürecinde yararlanabilecek araçların olduğu modül: Rubrikler
  • Uzaktan eğitimde kullanılan ölçme araçlarının yer aldığı modül: Uzaktan Eğitimde Kullanılan Ölçme Araçları
  • İyi örneklerin ve faydalı linklerin bulunduğu modül: Sizden Gelen Örnekler
  • Uzaktan eğitimde karşılaşılan sorunlara çözüm bulabileceğiniz modül: Sıkça Sorulan Sorular
  • Sorularınızı yönteltebileceğiniz iletişim sekmesi ve ölçme değerlendirme uygulamalarınızda destek alabilmeniz için üye girişi sekmesi yer almaktadır.

Değerli öğretim elemanlarımızı bu değerli projeyi hayata geçirmelerinden ötürü Eğitim Bilimleri Bölümü olarak tebrik ederiz.
  • Bölümümüzde Göreve Başlayan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe BİLİCİOĞLU GÜNEŞ'e Oryantasyon Programı Düzenlendi

• Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni

• Öğretim Üyemiz TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu Kazanmıştır

• Bireye Uyarlanmış Test Araştırmaları (Ulusal) Sempozyumu