image/svg+xml
image/svg+xml

Bireye Uyarlanmış Test Araştırmaları (Ulusal) Sempozyumu

Boğaziçi Üniversitesi Bireye Uyarlanmış Test Laboratuvarı tarafından Bireye Uyarlanmış Test Araştırmaları (Ulusal) Sempozyumu düzenlenecektir.


Eğitim alanında kullanılan başarı testlerini ve ölçekleri daha kullanışlı şekilde uygulayabilmek, öğrencilerin özellik düzeylerini daha az madde ve daha az ölçme hatası ile kestirebilmek için bireye uyarlanmış testler gibi yenilikçi yöntemler karşımıza çıkmaktadır. Bu kapsamda madde düzeyinde (Computerized Adaptive Testing – CAT) ve modül düzeyinde (Multistage Testing – MST) bilgisayar ortamında bireye uyarlanmış testlerin daha çok kullanılmaya başlandığı ve bu konuda yapılan araştırma sayısının arttığı görülmektedir. 


Bireye uyarlanmış testler alanında çalışan ve çalışmak isteyen araştırmacıları bir araya getirmek, tamamlanan veya devam etmekte olan araştırmaları, projeleri, tez çalışmalarını, yeni araştırma önerilerini ve geliştirilen bireye uyarlanmış test uygulamalarını paylaşmak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Bireye Uyarlanmış Test Laboratuvarı bünyesinde Bireye Uyarlanmış Test Araştırmaları (Ulusal) Sempozyumu düzenlenecektir. 


14-15 Eylül 2023 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleşecek olan sempozyum, ülkemizde bireye uyarlanmış test araştırmaları ile ilgilenen farklı paydaşları bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Sempozyumda çağrılı konuşmacıların yanı sıra sözlü bildiri sunumları yer alacak, tez önerisi ve yeni araştırma önerilerinin tartışılacağı yuvarlak masa oturumlarına imkân sunulacaktır. Dinleyici olarak da sempozyuma katılıp bu yenilikçi araştırmalardan ve uygulamalardan haberdar olmak mümkün olacaktır. Sempozyuma katılım ücretsizdir. 


İki yılda bir yapılması hedeflenen sempozyumun, farklı temalar etrafında yapılacak tartışmalar ve geliştirilen test uygulamalarının paylaşılmasına olanak sağlayarak Türkiye’deki bireye uyarlanmış test araştırmalarına katkı sunacağı öngörülmektedir.


Ayrıntılı bilgi ve özet gönderimi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.