Doğada Yaşam Sanatı

Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sema Sulak Güzey’in yürütücülüğündeki “Doğada Yaşam Sanatı” projesi TÜBİTAK 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı 2023/1 çağrı kapsamında desteklenmeye uygun bulunmuştur.

Proje ile okul öncesi öğretmenlerine doğa ve orman okulu yaklaşımını uygulama konusunda yeterlilik kazandırmak, öğretmenlerde doğa farkındalığı oluşturmak ve okul öncesi dönem kazanımlarının doğa ile bütünleştirilmesine yönelik etkinlikler tasarlama becerisi geliştirmek amaçlanmaktadır. Bu amaçla 26 Haziran – 1 Temmuz 2024 tarihleri arasında Amasra, Balamba Tabiat Parkı ve Ulukaya Şelalesi Yürüyüş Yolu’nda uygulamalı eğitimler düzenlenecektir.

Projede Bartın Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenler, alan uzmanı eğitmenler ve rehberler yer almaktadır ve projeye Türkiye'nin farklı illerinden 25 okul öncesi öğretmeni katılacaktır.

• Doğada Yaşam Sanatı

• Bölümümüzde Göreve Başlayan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe BİLİCİOĞLU GÜNEŞ'e Oryantasyon Programı Düzenlendi

• Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni

• Öğretim Üyemiz TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu Kazanmıştır